RECUPEREM LLAVORS I GUSTOS

29 Setembre 2014

Showcooking a La Vinyeta

El dissabte 4 d'octubre, estarem a terres empordaneses, més concretament al Celler de La Vinyeta (Mollet de Peralada) on es realitzarà un taller de cuina ecològica.

Pratdesaba es dedicarà a fer les explicacions sobre la recuperació de varietats d'horta i portarà diferents llavors i verdures de varietats autòctones, Icookit en cuinarà 3 receptes molt originals i gustoses i el Celler La Vinyeta ho remullarà amb el seus fantàstics vins.

A partir de les 11 del matí fins a les 2 del migdia estarem gaudint del showcooking Horta i Volta. Estem molt contents i il·lusionats de poder participar en una activitat a un lloc tan entrenyable i amb un projecte tan bonic com és La Vinyeta.

03 Juny 2014

Petits Fruits de Mas Bertrà

Mas Bertrà, és una explotació ubicada a Falgons (Pla de l'Estany), que es dedica al cultiu de petits fruits: maduixetes de bosc, maduixa albina, maduixa alpina groga, maduixa de Figueres, groselles, mores...

De tant en tant, ens agrada fer'ls-hi una visita i convidar els nostres clients, per anar a degustar les diferents varietats, que les trobem repartides en diferents èpoques de l'any.

En Jordi és l'encarregat de cultivar, recollir i distribuir tots aquests petits fruits a restaurants. Però també d'investigar i trobar les millors plantes pels seus hivernacles.

Així que ja ho sabeu, si mai us vé de gust provar gustos nous, tenim les portes de Mas Bertrà obertes.

03 Juny 2014

El cultiu dels Salsafins

El salsafí és una arrel molt apreciada per la cuina catalana, especialment a la zona de La Selva. Als nostres camps el vam sembrar el mes d'abril i a partir del mes d'agost en farem la recollida.

El seu origen el trobem a la zona Mediterrània del sud d'Europa. Hi ha diferents varietats, però la que nosaltres hem cultivat és el Salsafí blanc o barbeta de cabra. Vam aconseguir les llavors a través d'un hortelà de Salitja (La Selva), en Lluís Sitjà i també al Consorci Sigma (Olot).

De llavor allargada i primeta, de color marró molt clar i lleuger (no li agrada massa que l'enterrin). En el moment de la sembra s'escampa de forma homògènia i al cim s'hi tira una capa molt fina de terra, així el vent no se la pugui emportar o els ocells menjar-se-la.

03 Juny 2014

Recepta de faves a la catalana

Avui al migdia hem rebut la recepta de Faves a la catalana.Una recepta tradicional de les faves amb alguna modificació sorprenent que fa que el plat sigui especial i molt gustós.

Aquí doncs us deixem la recepta que esperem que la disfruteu molt:

Pàgina 3 de 3