RECUPEREM LLAVORS I GUSTOS

Dimecres, 01 Març 2017 18:50

TOT ÉS EFÍMER

Hi ha dies que et lleves i tens la sensació que és un dia diferent, i sí, tot ha canviat. Tot allò que era real, tangible, especial s'acaba esfumant. Com aquell fil de fum que amb la brisa del vent s'escampa direcció a l'horitzó; un lloc llunyà i incert que sembla no tenir final. Les mans, d'aquella persona amable, curiosa, innovadora, especial que treballava amb la delicadesa que es mereix la nostra apreciada i valuosa terra, ja no tornaran. Tenir la oportunitat de conèixer a un ésser lluitador i incansable que feia que cada dia fos únic, un dia diferent, amb la possibilitat de seduir tots els sentits amb el sublim gust i apreciada olor dels petits tresors extrets de la terra. Desprenia aquell entusiasme d'aquells que es podria definir com la il·lusió de la primera vegada. 

El seu món era especial, envoltat de petits fruits curiosos, difícils de trobar, tresors apreciats que aconseguien transportar-te als moments més dolços de la infantesa, quan ens endinsàvem pels boscos fructífers, densos, amb olor de fusta autèntica i que allà, en un petit racó s'hi amagaven aquelles maduixes, maduixetes de bosc dolces, i si no eren tant dolces hi afegies un raig de suc de taronja o moscatell.

Tot és efímer i tot s'esvaeix, però ens queda sempre aquell llegat que s'ha anat construint amb anys i paciència. Aquells records que amb el pas del temps es van guardant en el calaix de la nostra memòria i s'enquisten, com els fòssils resistents a les adversitats que ajuden a entendre l'evolució, els cicles de vida i les petges dels nostres avantpassats.

Tinc guardades les llavors, d'aquelles úniques i amb ganes de germinar, per començar una nova vida i així fer perdurar i reproduir la il·lusió d'un nou descobriment. Avui i més que mai, dignifiquem-nos!